Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2009 23:25 - ИЗНАСИЛВАЧИ НА НЕВРЪСТНА ВЪЗРАСТ
Автор: rstantchev Категория: Новини   
Прочетен: 2139 Коментари: 1 Гласове:
0



 Сексуалното насилие сред подрастващите коренно се е променило в последните години. Най-накрая някой започна да разнищва причините-всекидневното присъствие на порнографията, загубата на влияние от страна на родители, учители и общество, липсата на семейни ценности, както и отсъствието на бащата във възпитението.


                ИЗНАСИЛВАЧИ НА НЕВРЪСТНА ВЪЗРАСТ

Както съобщава швейцарския вестник „20 МИНУТИ” в броя си от 31 Март, сексуалното насилие сред подрастващите коренно се е променило в последните години. Жертви има вече и сред деца на възраст между 5 и 8 години. Но най-фрапиращото в случая е, че сред насилниците има момчета на възраст под 15 години. Опипванията, които понякога стигат до изнасилване, могат да бъдат дело и на по-голям брат. Нов феномен е това, че синовете на детегледачки посягат на децата, за които майките им се грижат. Според службите за защита на децата към Университетската болница на Женева, само за 2008 г. са регистрирани към 15 случая на сексуална злоупотреба с малки деца. Но това е само една част от случаите, като за останалите не се споменава.

По-интересното в случая е, че вестника споменава причините за такива феномени. Според експертите „Проблемът е комплексен, а причините са няколко. Сред тях са всекидневното присъствие на порнографията, загубата на влияние от страна на родители, учители и общество, липсата на семейни ценности, както и отсъствието на бащата във възпитението. Не че родителите са си дали оставката. Често те са претоварени.  ”

Статията е ценна с това, че не само констатира факти, но и задълбава върху причините. А те са злободневни по целия свят. Правото да се гледа порно стана едва ли не вече част от човешките права, а се пренебрегва факта, че при всеки арест на педофил, в дома му откриват огромно количество порно литература. Най-отвратителното е, че заради порното стойността на жената и децата се свежда до нищо повече от едно парче месо за чукане, което след употреба са захвърля, без да се мисли за психическите последици върху жертвите. Май правото на порно стана правото на разни перверзници да си узаконят и практикуват свободно извратените си фантазии. Това, че европейски вестник споменава порното като причина за сексуалното насилие сред  децата си е невероятно, защото Европа е известна с леките си присъди срещу изнасилвачи – я изкарат 5 години, я не. В САЩ за такова нещо се лежи по 20 и повече години. Не съм привърженик на силовите методи, но смятам, че порното трябва да се забрани със закон, а хората които имат нужда от него, да се превъзпитат в това как да изграждат нормални взаимоотношения.

Колкото до загубата на влияние от страна на родители, учители и общество, смятам че това си е естествена последица от културата на индивидуализма. В търсене на собственото си щастие и себереализация, често се пренебрегват околните. Като добавим към това и материалното благополучие  на развития свят, което дава икономическа независимост – нещата се усложняват. В такива условия първите, които си го отнасят са семейните ценности, защото при нежелание да следва определени норми, човек може лесно да се отдели от семейството си, тъй като развитата икономика ще му предостави материална независимост. В бедните общества хората са принудени от икономическите обстоятелства да се държат един за друг и така свързани могат по-лесно да изискват един от друг спазването на определен морал. Не приемам обаче бедността като добродетел в този случай, защото независимо богати или бедни, хората винаги са изправени пред предизвикателството на изграждането на стойностни взаимоотношения. Когато индивидуализма премине в егоизъм, той се разпространява като зараза, която е обхванала дори и религиите – този традиционен защитник на добродетелите. Често сме чували за обещания рай на правоверните последователи и жестокия ад за вярващите в друг тип Бог. Сякаш факта, че виждам Бог по друг начин ме прави по-малко човек. Щом и в религиите индивидуализма е толкова дълбоко вкоренен, то какво остава за останалата част от обществените взаимоотношения.

Отсъствието на бащата във възпитаниета на децата бе споменато като една от причините за насилието сред  децата, включително и сексуалното. В статията на Джун Саундърс „ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СЕМЕЙНАТА ФАБРИКА” този аспект е доста добре изследван, затова няма да се спирам на това, а ще препоръчам на публиката да прочете гореспоменатата статия, която ще намерят публикувана в блога ми.

imageimage

Щеше да е добре ако статията в швейцарския вестник завършваше с предложение за разрешение на проблема. Явно авторите са оставили това да направят читателите и обществото. Аз съм си по природа консервативен човек и изповядвам традиционните стойности. Това, което ще предложа идва от личния ми опит и се базира на завръщане към традиционните ценности. Тук  нямам предвид възстановяване на някакво ретроградно статукво, а опит да се преизградим първоначалната ни природа, заложена в нас от Твореца. Всички светци и праведни люде в историята не са търсели нови открития по отношение на ценностите, а чрез молитва и медитация са се опитвали да се върнат назад във времето преди сътворението на човека, за да открият вечните принципите за правилното ни функциониране. Е, моята работа не е да преоткривам колелото – то отдавна е открито. Вече от не знам си колко хилядолетия мъдрите глави повтарят едно и също, а именно че смисълът и целта на живота е практикуването на истинската любов, и че  изграждането на стабилни индивиди, семейства и общества става с практикуването на искрения алтруизъм. Тази формула ще си остане валидна както за настоящата епоха, така и за времената, когато хората ще изградят Небесното Царство. Ако хората живеят искрено един за друг, то на всяко наше действие ще има искрено одобрение и отвръщане, което от своя страна ще ни стимулира да продължим да правим добро. Това е единственият правилен източник на себе-стойност и тогава няма да имаме нужда да изискваме признание от другите чрез сила и манипулация. В такова общество също не биха съществували разни идиоти, които насилвайки дете целят да покажат някакво превъзходство, и оттам някаква извратена форма на себе-стойност.



ПОДОБНИ МАТЕРИАЛИ


ЧОВЕШКОТО ЗЛО (видео)

Семейна Федерация: "Нуждата от Революция на сърцето и съвестта"

Развода: ПОСЛЕДСТВИЯ ЗА СЕМЕЙСТВОТО

 

 




Гласувай:
0



1. goby3 - :)
23.06.2009 23:42
Полезно и важно да се знае!Въпроса съвсем не е за подценяване!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rstantchev
Категория: Новини
Прочетен: 62517
Постинги: 18
Коментари: 39
Гласове: 103
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930