Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2009 17:51 - ДЕВСТВЕНОСТ ЗА ЕДИН МИЛИОН ДОЛАРА
Автор: rstantchev Категория: Новини   
Прочетен: 3834 Коментари: 8 Гласове:
1

Последна промяна: 08.07.2009 04:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Продуцентската къща „Kick Ass Pictures” предложи 1 милион долара на Сюзън Бойл ако се заснеме пред камерите как девствеността й бива отнета. Неизвестната досега шотландка стана фаворит след появата си на конкурса „Britains Got Talent”, където спечели публиката с невероятния си глас. Междувременно тя е споделила, че никога през живота си не се е целувала с мъж, нито  пък е имала сексуална връзка.

Моралният въпрос, който изниква тук е дали едно отнемане на девственост е съизмеримо с пари. Фактът, че пристъпването към първата сексуална връзка е една от най-трудните дилеми, говори, че девствеността е стойност, която няма паричен еквивалент. Вярно е, че има бракове по сметка, но когато въпросът опре до пълното себеотдаване към човека, на когото си се посветил за цял живот, вече не става дума въобще за пари. Смисълът на сексуалността не се състои в това имал ли си изобщо „сефте”, а дали първата сексуална връзка е консумирана в брак като гаранция за пълна посветеност и принадлежност един към друг.

Когато известна личност се разголи пред камерите или пък участва в порно-филм, веднага изниква въпросът дали изобщо го прави за пари, при положение, че таланта който притежава й носи повече от достатъчно. Явно не, защото когато се прави за гъдел на душата и така се преиграва с ценностите, редно е да се запитаме доколко този човек е стабилен в моралната  си ориентация. Дали в края на краищата може да се има доверие на такива хора, особено на тези, за които се предполага че формират културната ориентация на обществото.

 Някой ще каже, че тялото си е нейно и може да прави каквото си иска. Но половите ни органи и по-специално тяхната употреба са резервирани изцяло и единствено за  брачния ни партньор. В този смисъл половите ни органи и тяхната употреба не са наша собственост, а принадлежат изцяло на половинка ни.  Дори и днес в обществото все още битува схващането, че за един мъж е много важно да е първия, с когото е спала жена му и това си остава символ на гордост и взаимна принадлежност. 

Тялото не е средство за получаване на внимание от страна на широката публика. Това си е вид сексуално отклонение, познато като ексхибиционизъм. Не познавам семейство, в което съпруга би изпаднал във възторг ако изведнъж в някой от розовите сериали гърдите или задника на жена му цъфнат на екрана. Разкритата изневяра е най-трудното нещо за прощаване.

Както казах, тялото ни и сексуалните ни взаимоотношения принадлежат на брачната ни половинка и това си е универсален закон. Започне ли да се преиграва с това, вече няма какво да свързва двама души. Сексът е лепилото, което свързва брачните партньори. Но веднъж , когато две слепени повърхности се разлепят и се опитаме да ги прилепим към нови повърхности, различни от първоначалната с която са били свързани, то лепилото губи своята сила. Така става и при  многократната смяна на секс-партньори – със всяка нова връзка доверието все повече отстъпва на страха и съмнението, че отново ще бъдеш изоставен и използван.

Святостта на сексът е, че чрез него се предават живота, любовта, кръвната линия, традицията и въобще всичко. Затова и вярността в семейството трябва да е ненакърнима и да не се допуска под какъвто и да е предлог. Не би трябвало да се толерира и културата, която обезличава святостта на секса, смъквайки го до средство за правене на пари.  

В края на краищата, това което остава от един живот е доброто качество на взаимоотношенията в семейството и предаването им на следващите поколения. Ако в началото биваме привлечани от външния вид на половинката ни, то в последствие живеем с характера й. А доколко съумяваме да се справим със собствения си характер и след това с този на човека до нас, до такава степен определяме качеството на живота ни.

Информационните източници са категорични, че Сюзън Бойл едва ли би приела това предложение. Но обезпокояващото в случая е, че все още се намират перверзници с много пари, които да преиграват с Божествената стойност на любовта в брака.

Подобно предложение е получила и Надя Сюлеман, майка на осемзначета, което предложение се е състояло в това, да получи един милион долара ако участва в порно-филм. Това за пореден път показва безмозъчността на порно-продуцентите. Една жена или е курветина, или е майка, но не и двете. Явно от много правене на порно, гореспоменатите продуценти не могат да вдянат, че когато някоя жена роди повече от две деца наведнъж, в повечето случаи това е в резултат на оплождане „ин витро”, а такава манипулация никак не е лесна. Това говори за отчаяните усилия на такава жена да стане майка, а не да използва „ин витро”-то като трамплин за дебют в порно индустрията.

Проблемът е, че порно-индустрията съществува, защото има хора, които я консумират, а те не са малко. Не можейки да имат нормални взаимоотношения с противоположния пол, такива хора се поддават на илюзиите на порното и в един момент те стават зависими от него. Тяхната ценностна система се ръководи от философията зад порното, която е, че ние сме инстинкт и нищо повече, и че е НЕНОРМАЛНО да се себеконтролираме. В допълнение, че на жената се гледа като на парче месо за чукане, което след употреба се захвърля без да се интересува от съдбата й след това.

Нуждата от порно ще отпадне, когато хората се научат да виждат Божественото у другия и преоткрият своята стойност чрез живот на подпомагане и издигане на ближния. Удовлетворението от това, че си бил полезен и че си използавал потенциала си за нещо градивно, е много по-силен стимул даже и от оргазъма. Затова когато човек се посвети на някаква благородна кауза, той може много по-лесно да контролира и канализира сексуалната си енергия в посока към стабилен брак и пълноценни взаимоотношения. Парадоксът е, че именно в такава атмосфера сексът става по-изпълващ и желанието един към друг се усилва. Така че алтернатива има и тя не е нещо ново под слънцето. Въпросът е да я преоткрием отново и така да преосмислим битието си.



ПОДОБНИ МАТЕРИАЛИ:

Провалът на Сексуалната революция ИЗНАСИЛВАЧИ НА НЕВРЪСТНА ВЪЗРАСТ



Гласувай:
1



1. анонимен - За 1 млн трябва да е откровено
29.06.2009 17:58
MILF-VAMP hard porn :-D

\m/
//
цитирай
2. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
06.07.2009 04:14
Да ти кажа честно късно е и съм уморен, така че няма да правя обстоен коментар.
Ще засегна само 2/3 точки.
1. Аз, а и не само аз, никога не съм се стремял към Америка. Към нея се стремят само овцете , заслепени от светлините на Холивуд и от приказките на нашенски емигранти там, измъкнати от 1001 нощ. Аз не съм от тях, слава на бога за което.
2. При голяма част от разводиете се оказва, че вината е в несъвместимост в леглото и характера. Не може да очакваш, че от първият път ще уцелиш идеалният партньор и ще останеш цял живот с него. Такива случаи има, но са такава рядкост, че просто потвърждават правилото. Така че идеята за девственоста е пълна глупост.
3. Тук засягам 2 теми- майката и прашният апартамент. Да започнем с това, че ТИ може да искаш детето ти да живее в по- добър свят, но за целта трябва първо да се запознаеш със сегашният, истинският, не този, който сам си си изфантазирал примерно. И в този ред на мисли- да, в днешно време прекалено много майки са и курветини. Затова е и забележката ми да излезеш навън. Може да не ти харесва, на мен не ми, но е факт.
Т.е. независимо дали един свят ти харесва, ти трябва да го приемеш преди да се опиташ да го промениш, инак някак си не става. Не можеш да промениш нещо, което не познаваш.
4. Няма нищо божествено в любовта в брака. Любовта си е любов, независимо със или без брак.
Пф, май се поонесох, отивам да спя.
цитирай
3. rstantchev - пак към самотния воин
08.07.2009 03:39
Понеже не си вадя хляба с блогърстване, бачкам, и то на място, където ако издържиш една година, ти издават китап за психическа устойчивост, с който можеш да кандидатстваш като медицински работник в психиатриите на кантона, че и на Конфедерацията. Та ако говорим за излизане навън, бая навън съм. А че е лайняно, вярно си е. Само че опознаването на света освен потапянето в лайната, включва ли и аз да почна ха хвърлям лайна по другите та да направя хавата още по-лайняна или да пазя чест и достойнство. Та когато ти говоря за идеализъм, то е резултат от усилията ми да се опазя от тая помия и също така доколкото мога да не позволявам разни лайнари да серат навсякъде. Но оправянето на тоя свят започва първо от мен и там е най-големия гърч. А идеалистите не са лоши хора-не само вярват на разни блудкажи като девственост и вярност към половинката, но и доколкото могат ги практикуват. Па са и доста адекватни, дори и в спазването на законите, щото го правят не поради страх от панделата, а заради реда като гаранция за спокоен живот.
Та затова ти предлагам да ми дойдеш на гости и да те запозная с някои от тия адекватници. Щото те представляват другия аспект на света, който си е също така пълноценен и не за пренебрегване. Но пак ти казвам, че когато човек преживее нещо, едва тогава може да го анализира. Та когато те каня на гости, то нека не е във виртуалното пространство, а във физическото, но ти си реши.
Между другото благодаря за критиката. Тя ме кара още по-силно да работя върху стила си и изразните си средства. Не знам дали добре пиша, но ако с публикациите си спомогна някой човек да се вдъхнови за нещо добро, то живота ми е имал смисъл. Прегледах и твоя блог и честно казано ми харесва, готин си е. И затова искам да те окуража да продължаваш. Па ако нещо не можем да се сработим да оправим тоя свят, да приложим една от 10-те заповеди на блогъра, а именно че всеки има право на мнение.
Айде, и ако ми дойдеш на гости тъкмо ще е повод да изчистя праха. Аз затова и обичам гостите.
цитирай
4. hituc - Съгласна съм, половите органи са за нашия парньор на любовта, а не ние да си играем сами с тях
08.07.2009 14:14
Определено без парньор половите оргави са ненужни, щото няма да доведът до възпроизводство. Явно е че те не съществуват за да си правим нещо с тях сами, а за любов с парньора ни.

Въпроса е, че сексуалността е наистина нещо много ценно: чрез нея не само се изразява любовта ни, но и създаваме нов живот и дори потомство.

Жалко е че днес все повече културата набляга само на удовлетворението, въпреки че всички знаем, че то е най--пълно единствено когато има и силна любов между парньорите. А любвота без да се използва отговорно може да дори да съсипе целия ни живот. Много самотни майки днес са преживели това.
цитирай
5. rstantchev - разгеле едно одобрение
10.07.2009 11:30
Мерси за подкрепата. От време на време имам нужда от това
цитирай
6. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
03.08.2009 17:14
А извинявай, отдавна не съм се вясвал в блога, та чак сега прочетох коментара ти.
Та лошо няма, идеалистите са свесни хора принципно. Но истината е, че само с идеализъм нищо свястно не се постига. Тойи Ленин е бил идеалист, ама...
Но пък това, че несъм идеалист, не означава, че не правя нищо, за да помогна на света. Не е въпроса във хвърлянето на лайна или пренебрегването им. Дори да ги напръскаш с парфюм пак няма да миришатна теменужки. Номерът е да покажеш на лайнохвъргачите, че файда няма. Ама с идеализъм не става, защото те това животно го не познават. Всъщност дори го отбягват като чума.
Хилтук неми се коментират думитети, вече съм си казал мнението, ама защо не спомена и самотните бащи...доказано е, че в последните години има почти толкова самотни бащи, колкото и майки.
Между друготоняма да е лошо да споменеш случаите на разводи по сексуални причини. За хубавият секс само любов не стига, иска си и опит. А опит с четене на книжки и чакане на принца/принцесата не се добива.
Между другото половите органи имат и някои други функции, ама ти явно само към секса ги причисляваш.
цитирай
7. rstantchev - относно идеализма
19.08.2009 17:50
Абе, с тебе става мохабет, почваш да ми харесваш. Прав си, само с мечтание и празно дърдорене, нищо не се постига, щото ония идиоти-лайнохвъргачки разбират само от екшън, демек да им се опънеш подобаващо.
Колкото до идеализма-дойдохме си на думата. Преди да предприеме нещо, човек го обмисля и съпоставя с някакви критерии. Всички революции са били предшествани от идеологическо формулиране и обоснование. Та именно тези идеологии формулират и определят взаимоотношенията между хората както по време на самата революция, така и след нея. Та когато говорим за идеализъм, неизбежно се минава през идеология, която да регламентира всички възможни взаимоотношения с помощта на някаква ценностна система.
Та Ленин бил идеалист, така си е, ама като се види ценностната му система, ти става ясно, че за него човекът не е нищо повече от едно еволюирало животно и бъдейки такова, можем да го унищожим ако нещо не е съгласен или не дай си Боже се опъне на революцията.
Приложено към секса, една такава ценностна система се аргументира защо да имаме или защо да нямаме предбрачни и извънбрачни връзки. Ако няма идеология и ценностна система, която да аргументира дадена позиция, настъпва хаос и релативизъм.
Затова, когато твърдя нещо идеалистично, то определено стои на ценностна система, чиято правота отдавна е доказана от живота и статистиката.
Предлагам ти да прегледаш статията ми за Интелигентния Дизайн и Дарвиновата Теория. Така ще разбереш по-добре ценностната ми система, а и мен самия.
А за хубавия секс си прав, трябва опит. Ние с жена ми също нямахме опит, но с годините го понатрупахме и продължаваме да го трупаме. Та от личен опит ти казвам, че няма страшно ако човек започне семейство без сексуален опит - всичко се учи. Проблемът е ако единият или двамата запецнат някъде и не направят усилие да се коригират. Съвременната терапия е достатъчно напреднала да лекува доста закъсали случаи. Някои смятат, че в брака трябва да влезеш сексуално обучен, но аз смятам, че сексуалните връзки преди брака много влияят на семейните взаимоотношения, защото започва сравнение и съпоставяне, и човек не може да се отдаде изцяло на половинката си. Пак въпрос на ценностна система.
цитирай
8. анонимен - Аз бих я запазила и за милион милиони долара
16.01.2010 23:41
Двствеността не се продава! Тя се подарява, но само на един човек в живота ни!

И да искаш не можеш да промениш това. Такаще никой не може да ми плати да я вземе. Безценна е!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rstantchev
Категория: Новини
Прочетен: 62479
Постинги: 18
Коментари: 39
Гласове: 103
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930